Gyalogolj, hogy feltöltődj energiával!

2024-08-30 14:45:31-kor,Egyéb kategóriában

Az életerős ember tele van energiával és élettel. Ez az ellentéte annak, amikor egész nap csak vonszolod magad, és kávéval próbálod fenntartani a mozgást. Miért ne próbálnád ki a reggeli sétát a kávé helyett? Ez a leggyorsabb, legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja annak, hogy életerős és lendületes maradj.


A séta ugyanannyi kalóriát éget el kilométerenként, mint a futás, de sokkal kíméletesebb az izületekhez, és sokkal kisebb a sérülés kockázata. Tanulmányok kimutatták, hogy a tempós séta jelentősen csökkenti a szívproblémák előfordulását nőknél, csökkentheti vagy megszüntetheti a magas vérnyomást, erősíti a csontokat és növeli a jó koleszterin szintjét. Egy Harvard-tanulmány szerint azok a nők, akik minden nap tempós sétát tesznek, felére csökkenthetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.


De talán a séta legnagyobb előnyei nem fizikaiak, hanem lelki és érzelmi jellegűek. A séta remek alkalom az imádkozásra és a Szentírás elmélkedésére. Emellett növeli az endorfinok szintjét, amelyek javítják a hangulatot és az általános jó közérzetet. Kötelezd el magad, hogy legalább három reggel sétálsz hetente, és hamarosan felfedezed, hogy valóban energikusabban tudsz nekilátni a munkádnak.


Természetesen sétálhatsz egyedül is, de vannak bizonyos előnyei annak, ha van egy sétapartnered. És nem lesz nehéz találni egyet, mert szinte minden nő szeretné:

•  javítani az általános vitalitását és energiaszintjét,


•  leadni néhány kilót,


•  minőségi időt tölteni egy baráttal,


•  imapartnerre találni.


A sétapartnerrel mindezeket a célokat elérheted, és még többet is. Sokkal könnyebb elkötelezett maradni, ha van egy sétapartnered. Tudva, hogy valaki számít rád, a legjobb motiváció arra, hogy felkelj és elindulj. Egyébként túl csábító lenne kifogásokat keresni.


A sétapartnered lehet az imapartnered is. Minden reggel gyorsan megbeszélhetitek, mi újság, majd a séta hátralévő részében imádkozhattok. Vedd fel a telefont vagy küldj üzenetet ma, és ajánld fel valakinek az izgalmas lehetőséget, hogy csatlakozzon hozzád. Mindketten örülni fogtok neki.


Mi már elkezdtük az imagyaloglást Budapest, Sashalmon. Kezdjétek el máshol is! Kérlek jelezd nekem, ha belevágtál!

Végezetül még három jó tanács: legyen jó minőségű a gyaloglócipőd, fokozatosan emeld a távot és jó játék applikációt használni, ami a gyaloglásotok minden paraméterét méri és még a térképen is megmutatja hol jártatok.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.