Szívünkkel látunk

2023-01-26 18:07:20-kor,Egyéb kategóriában

Mi nők elsősorban a szívünkkel látunk, a kapcsolódásokat, az együttműködési pontokat, a közösséget keressük. Életünk alapvetése az önajándékozás, a gondoskodás, mások folyamatos figyelemmel kísérése, segítése. Ahogy Szent II. János Pál pápa írta a Levél a nőkhöz című művében, amely 1995-ben készült a Nők IV. Világkonferenciájára:  

„Mert a nő különösen önmagának a mindennapi életben való elajándékozásában ragadja meg életének mély elhivatottságát, ő, aki talán jobban látja az embert, mint a férfi, mert ő a szívével lát. Ő a különböző ideológiai vagy politikai rendszerektől függetlenül látja az embert. Látja nagyságát és korlátait, és megpróbál elébe menni és segítségére lenni. Ily módon megvalósul az emberiség történelmében a Teremtő alapvető terve, és a hivatások és elhivatottságok sokféleségében szakadatlan megnyilvánul az a – nemcsak fizikai, hanem mindenekelőtt lelki – szépség, mellyel Isten kezdettől megajándékozta az emberi teremtményt, és különösen a nőt.”

Vigyáznunk kell azonban, mert ez a szolgáló élet, mások igényeinek előnyben részesítése, a másokra szánt sok-sok idő, amit a saját szükségleteinkből vonunk el, lassan kiégéshez, érzelmi elfáradáshoz vezethet.

Meg kell találnunk azokat a csatornákat, programokat, élményeket, ami feltöltenek, boldoggá tesznek - az Élő Forrást. 

Éppen ilyen énidőt, öngondoskodást, feltöltődést kínálnak a MANNA Keresztény Női Központ online csoportjai, ahol női közösségben, egymást támogatva és egymástól tanulva haladunk együtt a modern keresztény nő útján. 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.